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DEPARTMENT OF HUMAN SERVICES 

REQUEST FOR PROPOSALS 
DISABILITY BENEFITS ADVOCACY PROGRAM 

FIA/DBA-21-001-S 
 

QUESTIONS AND RESPONSES #2 
 
 
 
Question 1:     Page 3 of this solicitation it states that the MBE requirement is 29% 

and the VSBE is 6%. On pages 74 and 75, it states that the MBE 
requirement is 25% and the VSBE is 5%, can the State please 
clarify which is accurate.  

 

Response:     Please see Amendment #1.     
 
 
Question 2:    Within the RFP, sections Summary Statement 2.2.3, Section 2.3 

Responsibilities and Tasks, 2.3.1 General Requirements, F1-5, 
Section 2.3.2, A and 5.3.2, Volume I Technical Proposal F5, there 
is conflicting language around the staffing requirements, facility, 
and travel. In order for bidders to fully understand the requirements, 
pending the clarification of our question posed on or about 
4/25/2022, Offeror seeks clarification regarding: 

 

Response:   1. Whether a facility is required for this contract; 
 

Question posed on 4/25/22 has been answered with 
Amendment #2. 

 
2. Whether bidders should provide a staffing model that 

includes resources at all listed LDSS offices in the RFP;  

 
Please respond to the RFP’s staffing requirements. 

 
3. Whether bidders should assume periodic travel to LDSS 

offices and therefore account for those expenses;  

 
Yes, successful offerors will be required to travel to LDSS 
offices.  

 
 

4. Whether bidders should provide a staffing model that 
includes resources at all LDSS offices in total (50); and  
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Please see response to Question 2 above and respond to the 
requirements of the RFP. 

 
5. Whether bidders may provide a remote work model, given 

that the state and LDSS offices remain in a remote work 
environment.  
 
With guidance, bidders will be more likely to bid a consistent 
model, thereby affording the best value to the State for the 
configuration of the staffing and associated infrastructure. 

  

The bidders can provide a remote work model; however all 
State offices are open.  

 
  
 
Question 3:  2.3.3 Adult TDAP, TCA, PAA, and Child TCA Recipients (Function 

Area II) 
If the State is to determine that contractor is to provide in-person, 
9:00-5:00 daily support, at 24 or more LDSS offices, that this 
requirement is to be paused and supported remotely during the 
covid-19 state of emergency. 

                                  

Response:  The State of Emergency is no longer in effect.  
 

 
 
 
Question 4:  As a SOC2 audit typically requires 6 months from go-live for data to 

be gathered for the audit and then 3-4 months for the audit report 
from that data to be completed, we have typically found it 
preferential to perform audits at a Corporate level and/or on our 
Corporate Data Centers and then maintain an annual security plan 
for the Project. Please confirm that approach meets the 
requirements outlined. 

 

Response:  Offerors need to comply with the requirements of Section 3.9. 
 
 
Question 5:  Please reaffirm that a HIPAA Business Associate Agreement is not 

required for this procurement. 
 

Response:  Section 4.32 is not applicable. 
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Question 6:  Please reaffirm that this solicitation does not include the 
procurement of products known to likely include mercury as a 
component. 

 

Response:  Section 4.36 is not applicable. 
  
Question 7:  Can DHS please confirm whether the FA1 and FA2 pricing inputs 

should assume all costs required to operate each function area 
independently or if they would like the pricing models combined to 
represent the cost savings to DHS when one vendor operates both 
function areas. If the latter, how will DHS handle renegotiation of 
pricing if FA1 and FA2 are awarded to different vendors?   

  

Response:  Offeror shall submit separate Financial Proposals for each  
  Functional Area. 
 
Question 8:  Can DHS please confirm that if the vendor is submitting a proposal  

for both FA1 & FA2 that references can be repeated between the 
two proposals. 

 
  

Response:   References can be repeated for each Functional Area. 
 
 
  
 
 
Sang Kang 
Procurement Officer 
May 23, 2022 


